Oprez

Narančasto i crveno upozorenje - Jaka kiša najavljena i za Mostar

kiša, kišobran
Dubravka Petric/PIXSELL
21.10.2023.
u 11:15

Jake padaline očekuju se i u Mostaru i okolini, između 50 i 70, lokalno do 80 litara po metru kvadratnom, te je za ovo područje danas na snazi narančasti meteoalarm.

U dijelovima Bosne i Hercegovine danas je na snazi narančasti meteoalarm zbog jakog vjetra, dok je za jug, posebno za trebinjsku regiju, izdato upozorenje zbog očekivanih obilnih palavina. U trebinjskoj regiji očekuje se od 60 do 100 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i do 120 litara, zbog čega je izdat crveni meteoalarm. Jaka kiša i u Mostaru Jake padaline očekuju se i u Mostaru i okolini, između 50 i 70, lokalno do 80 litara po metru kvadratnom, te je za ovo područje danas na snazi narančasti meteoalarm. Narančasti meteoalarm zbog jakog vjetra brzine 50 do 80 kilometara na sat, na planinama i više, izdat je za fočansku, sarajevsku i livanjsku regiju i na snazi je do podne. Mjere opreza Zbog očekivanih meteoroloških prilika stanovnicima se savjetuje da poduzmu mjere opreza, da zaštite sebe i imovinu, kao i da budu spremni da obustave aktivnosti na otvorenom. Mogući su plavljenje imovine i prometnih mreža, poremećaji u opskrbi električnom energijom i vodom, a može biti potrebna i manja evakuacija. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, zbog najavljenih vremenskih prilika, upozoravaju i na mogućnost teških uslova za vožnju usljed smanjene vidljivosti i nekontroliranog kretanja vozila zbog vode.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije