osude

Napredak osudio napad na biskupa Komaricu: Ne odustaju od velikosrpske ideologije pod krinkom antifašizma

Napredak
22.05.2016.
u 16:35

Središnja uprava HKD Napredak izrazila je potporu banjalučkom biskupu dr Franji Komarici, koji je izvrgnut napadima predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i srpskih političkih stranaka iz ovog entiteta, zbog izjave kojom je stradanja Hrvata u Republici Srpskoj usporedio sa stradanjima na Bleiburgu, javlja Hrvatski Medijski Servis.

- Ovim putem želimo dati podršku radu banjalučkog biskupa Franje Komarice u njegovom predanom i iskrenom zalaganju za povratak i suživot u entitetu Republika Srpska. Međutim, želimo i oštro osuditi napade na biskupa koji je samo izrekao istinu o stradanju Hrvata i Bošnjaka od 1991. do 1995. godine u Banja Luci i ostalim krajevima Republike Srpske, a nije za cilj imao okriviti srpski narod nego vlast koja je odgovorna i čijim dužnosnicima se sudi na međunarodnom sudu za ratne zločine, stoji u priopćenju Središnje uprave HKD Napredak.

Stoga osuđuju medijski i politički linč od strane najviših dužnosnika Republike Srpske, ali i nekih istaknutih srpskih političara u Republici Hrvatskoj koji, očito, zaključuje se u priopćenju “Napredka”, ne odustaju od velikosrpske ideologije pod krinkom antifašizma

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?