Staša Košarac

Napravljen revidirani popis infrastrukturnih projekata iz oblasti životne sredine

06.08.2020.
u 17:44

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH napravilo je revidirani popis infrastrukturnih projekata iz oblasti životne sredine, čija ukupna vrijednost iznosi 1.464.116.621,94 eura.

Proces revizije pokrenut je u srpnju prošle godine, a predloženi revidirani popis potvrđen je tijekom lipnja 2020. godine na sjednicama vlada Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko Distrikta.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac rekao je da je proces revizije popisa infrastrukturnih projekata iz oblasti životne sredine pokrenut u cilju izmjena i dopuna određenih projekata koji su predloženi u okviru programiranja procesa IPA II i Akcijskog dokumenta Životna sredina 2020, ali i zbog potrebe kandidiranja novih projekata, s obzirom na to da je Europska komisija izrazila stav da neće podržavati niti financirati projekte koji se ne nalaze na spomenutom popisu. 

- Revidiranui popis smo napravili u suradnji s nadležnim institucijama u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i Brčko distriktu. U odnosu na prvi popis koji je činio 67 infrastrukturnih projekata, revidirani popis sadrži 129 projekata, od kojih su 56 projekti iz Republike Srpske, 68 je iz Federacije BiH, dok su četiri projekta iz Brčko distrikta, a jedan projekt iz oblasti usluga opskrbe odnosi se na cijelu BiH - istaknuo je ministar Košarac.

Revidirani popis infrastrukturnih projekata iz oblasti životne sredine bit će upućen na potvrđivanje Odboru za investicije BiH, a potom i Vijeću ministara BiH na konačnu verifikaciju - priopćeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije