Dobar tek

Napravite fantastičnu pogaču!

pogača
27.03.2021.
u 09:06

Napravite pogaču koja nije samo ukusna nego je i dekorativna, piše Hayat.

Sastojci:

400 ml mlake vode

20 g kvasca

1 kašičica šećera

50 ml maslinovog ulja

malo soli

600-650 g brašna

Priprema:

U mlakoj vodi izmrvite kvasac, dodajte šećer i ostavite malo, pa kad se stvori pjena dodajte brašno, ulje, sol i zamijesite glatko tijesto. Ostavite da nadođe, pa premijesite. Tjesto podijelite na 6 loptica od 80 g i 6 loptica od 60 g.

Ostao je dio tijesta koji će vam trebati za sredinu. Obradite loptice, pa ih pokrijte folijom da malo odmore, nekih 5-6 minuta. Loptice razvijte u dužinu 10-12 cm, širine 8 cm, pa pola isijecite na 12 trakica do pola tijesta.

Prvu traku malo uvijte, sljedeće tri uvijte u kiku, pa sljedeću samo uvijte, pa kika i tako redom. Od gornjeg dijela napravite kiflu prema dolje da dobijete dio kikice koja uvija kiflu.

Pleh prečnika 24-26 cm obložite pek papirom, pa redajte tijesto u krug. Druge manje loptice također razvijte duguljasto, pa isjecite na što tanje trake do pola tijesta i uvijte kiflu.

Kifle redajte ispod prethodnih kiflica. U sredinu stavite malu kuglicu, a oko nje malu kikicu koju napravite od tijesta. Pokrijte da poraste, pa je premažite uljem i pospite sjemenkama i krupnom solju. Pecite na 200°C oko 50 minuta.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?