Za krizne situacije:

Napitak koji će vas spasiti od izleta u pekaru

Getty Images
03.09.2019.
u 18:59

Unatoč trudu da naša prehrana bude zdrava, dogode se dani u kojima zbog obveza ne stignemo skuhati zdravi ručak ili smo jednostavno preumorni.

Kada se dogode takvi dani, nerijetko se dogode i izleti u pekaru ili na koje drugo mjesto na kojem se nude brzi, ali nezdravi obroci.

Ipak, u kolikoj god gužvi i strci bili, uvijek je moguće pronaći pet minuta vremena za pravljenje smoothieja koji će vas spasiti od tog izleta u pekaru, piše Zadovoljna.hr. 

Naravno, smoothie ne treba i ne smije biti redovita zamjena za obroke, nego povremena pomoć na vašem putu da zadržite zdrave navike.

Bitno je da taj smoothie koji će ponekad "uskočiti" umjesto ručka ili večere ima sve potrebne hranjive sastojke. Jedan dio tih hranjivih sastojaka osigurat će vam svježe voće i povrće koje je tu kako biste imali dozu složenih ugljikohidrata.

Voće i povrće koje koristiti sa smoothieje možete zamrznuti kako biste ga uvijek imali pri ruci. 

Kada su u pitanju proteini, njih dodajte pomoću sjemenki konoplje, lanenih sjemenki, kefira, maslaca od badema ili kikirikija...

Smoothie koji će zamijeniti obrok treba imati i masti (avokado, orašasti plodovi, razne sjemenke, kokosovo mlijeko...).
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije