BUJA RASIZAM NA OTOKU

Napali Hrvaticu u Engleskoj: “Bježi kući, ti strana pičko”

otjerana
28.06.2016.
u 12:14

Nakon referenduma na kojem su se Britanci izjasnili za Brexit, došlo je do bujanja ksenofobnih incidenata u Velikoj Britaniji. Iste je još jučer osudio britanski premijer David Cameron.

Broj rasističkih incidenata skočio je za gotovo 400 posto, a na meti napada navodno je bila i jedna Hrvatica, koja je svoje ružno iskustvo ispričala na Facebooku, a preneseno je na stranici Post Ref Racism, prenosi Index.hr.

“Stajala sam u trgovini i obavila kratak poziv s mamom, s kojom sam razgovarala na hrvatskom jeziku. Po završetku razgovora kraj sebe sam začula “Idi kući, ti strana pičko”.

britanija poruka

Jedino što sam uspjela izustiti jest “Oprostite, što ste rekli?”, na što mi je čovjek rekao “ništa” i otišao svojim putem.

Nakon što je čuo što mi se dogodilo, moje 6-godišnje dijete koje priča oba jezika zaključilo je da je bolje da u javnosti više ne govori hrvatski. WTF”, napisala je Hrvatica.

Nakon Brexita, meta napada ponajviše su Poljaci, Rumunji, Bugari, ali i ostali stranci, prenosi Telegraph

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?