Nadležni reagirali

Naloženo uklanjanje svih životinja kod Tomislavgrada zaraženih Q-groznicom

26.03.2016.
u 15:00

U cilju suzbijanja i sprečavanja širenja Q-groznice kod ljudi i životinja utvrđene u obiteljskom gospodarstvu na farmi koza u općini Tomislavgrad provest će se mjera uklanjanja svih životinja iz objekta, koja je naložena odlukom glavnog federalnog veterinarskog inspektora, Federalne uprave za inspekcijske poslove, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije.

Nakon neškodljivog uklanjanja životinja iz objekta, provest će se njegova i sanacija kruga objekta, navodi se u priopćenju, kao i to da će se naknada štete koja nastane provedbom naloženih mjera provesti u skladu s odredbama pravilnika o postupku isplate naknade štete za neškodljivo uklonjene seropozitivne životinje (“Službene novine Federacije BiH”, broj 98/12), odnosno Vlada Hercegbosanske županije će, po prijedlogu Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, osigurati poljoprivrednom proizvođaču 50 posto iznosa od procijenjene štete.

Na županijskoj cesti koja povezuje Tomislavgrad i Blidinje u mjestu Lipa poljoprivrednici su prosvjedovali dva dana s poljoprivrednim strojevima tražeći hitno rješenje problema oboljelih koza od Q-groznice koja je utvrđena na farmi u Mandinu Selu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije