Ministar zdravstva potvrdio

Nalazi učenika i nastavnika negativni na koronavirus

05.03.2020.
u 18:54

Ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić potvrdio je večeras da je izvršeno testiranje 26 učenika i 12 nastavnika Osnovne škole "Branko Ćopić" u Banjoj Luci na koronavirus i da su svi nalazi negativni.

Oni ostaju u izolaciji u narednih 14 dana, jer tu školu pohađa učenik zaražen koronavirusom, zbog čega je provedeno testiranje učenika i nastavnika s kojima je bio u neposrednom kontaktu.

Šeranić je podsjetio da je izvršena dezinfekcija objekta Osnovne škole "Branko Ćopić", u kojoj neće biti nastave do 9. ožujka. 

Zdravstveno stanje muškarca iz Banje Luke i njegovog sina, prvih zaraženih koronavirusom je za sada stabilno, a njihovo stanje se i dalje prati i nalaze se u banjolučkoj bolnici.

Supruga, odnosno majka oboljelih je također u kućnoj izolaciji.

Sutra se, kaže, očekuje dolazak i predstavnika tehničke pomoći Svjetske zdravstvene organizacije, a ponovno je apelirao na građane da se pridržavaju zdravstvenih preporuka.

Zaraženi muškarac srednjih godina vratio se iz Italije, gdje je radio i prvi je potvrđeni slučaj zaraze korona virusom u RS, odnosno BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije