dobili opremu

Nakon voćarstva, branitelji se zapošljavaju i u pčelarstvu

20.06.2018.
u 09:38

Udruga nositelja ratnih odličja HVO-a Zeničko-dobojske županije, uz pomoć općinskih podružnica u Žepču, Usori i Varešu, nastavila je realizaciju projektnih aktivnosti čiji je cilj dodatno zapošljavanje članova Udruge. U proteklih nekoliko godina Udruga je radila u području voćarstva te je kroz te aktivnosti uspješno uspostavila 37 voćnjaka na prostoru ZDŽ-a, a na kojima je posađeno više od 1800 sadnica jabuke i šljive.

Poticaj članovima...

Ove godine Udruga nositelja ratnih odličja HVO-a ZDŽ-a svoje djelovanje je preusmjerila u područje pčelarstva te provela projektnu aktivnost pod nazivom “Dodatno zapošljavanje branitelja kroz pčelarstvo”. Osnovna zadaća te aktivnosti usmjerena je na poticaj i potporu onima članovima Udruge koji su iskazali zanimanje za područje pčelarstva kao stjecanje novih znanja, a nakon toga i oblik dodatne zarade za sebe i obitelj. Kroz tu aktivnost Udruga je za 7 članova osigurala i dodijelila po dvije košnice s nastavcima, hranilicama, ramovima sa satnim osnovama, poklopnim daskama i rojevima pčela te dio nužne opreme za početnike. Ukupno je dodijeljeno 14 “Košnica LR” s rojevima pčela, 7 odijela s kapama, rukavice te 7 puhalica protiv varoe. Prije dodjele sredstava članovi Udruge potpisali su ugovor s Udrugom o realizaciji planiranih aktivnosti, kao i obvezama koje proistječu iz ugovora. Dodatni značaj ovoj projektnoj aktivnosti je to što su sredstva za realizaciju projekta nabavljena od razvojačenoga branitelja te su tako dodatno potaknuli i one koji se profesionalno bave pčelarstvom, kao i početnike u tom području.

Popis

Projektna aktivnost realizirana je uz pomoć sredstva Ministarstva za braniteljska pitanja ZDŽ-a, kao i sredstvima koja su prikupljena kroz članarinu članova Udruge. U idućem razdoblju Udruga će napraviti popis članova Udruge koji su zainteresirani za to područje tipa radnog udruživanja. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?