Uspjeli ga fotografirati

Nakon više od 60 godina na Papuku se pojavio vuk

vuk papuk
17.12.2020.
u 15:04

Park prirode Papuk objavio je da je nakon više od 60 godina zabilježena prisutnost vuka. Kako navode, to mogu reći sa sigurnošću jer je vuk zabilježen na kamerama čuvarske službe Parka prirode ''Papuk'' te je ovo prvi pravi dokaz koji upućuje na to da je Papuk mjesto na koje se vuk vratio. 

Čuvarska služba Parka prirode ''Papuk'', stručnjaci Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizirali su prvi stručni terenski obilazak prilikom kojeg je utvrđen način na koji će čuvari prirode, šumari i lovci pratiti, bilježiti, ali i spremati sve znakove koji bi upućivali na prisutnost vuka.

– Nakon što smo nedvojbeno dokazali prisutnost vuka u Parku prirode ''Papuk'', obavili smo razgovore s gotovo svim korisnicima prostora, upoznali ih sa činjenicama koje upućuju na to da pojavnost vuka nije neočekivana, ali ono što je najvažnije u ovom trenutku jest  da ne predstavlja opasnost ni za fond divljači kojom se gospodari ni za stočare – rekao je Alen Jurenac, ravnatelj Parka, javlja Virovitičko-podravska županija. 

Istaknuo je da su se prijašnja nagađanja o šteti na stoci na širem području oko Papuka pokazala pogrešnima jer je utvrđeno da nije bila riječ o napadima vukova, nego pasa koji su bez nadzora lutali navedenim područjem.

Ključne riječi
vuk

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?