OŠ Globarica u općini Žepče

Nakon više od 40 godina obnovljena škola

18.10.2018.
u 08:20

Uređenje područne Osnovne škole u Globarici financirano je sredstvima Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Općine Žepče u ukupnom iznosu od 205.000 konvertibilnih maraka

U povodu završetka radova na uređenju zgrade područne Osnovne škole Globarica koja pripada Osnovnoj školi Fra Grge Martića Ozimica u općini Žepče, organizirani su svečanost i druženje s učenicima i nastavnicima, kao i roditeljima te mještanima mjesne zajednice Globarica. Svečanu vrpcu presjekli su općinski načelnik Mato Zovko i ravnatelj škole Ivo Bilonić.

U svome obraćanju općinski načelnik Mato Zovko naglasio je važnost očuvanja školskih objekata u koje se treba ulagati, a sve kako bi se osigurala bolja budućnost mladih. Zahvalio je ministru prostornoga uređenja u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Josipu Martiću, inače rođenome Žepčaku, na pomoći u obnovi školskog objekta, kao i mještaninu Niki Lučiću koji je donirao vlastita financijska sredstva za ulazna vrata i sanaciju sanitarnog čvora ove škole u Zeničko-dobojskoj županiji.

- To je primjer kako mještani, bez obzira gdje živjeli, mogu pomoći svome kraju odakle potječu - naglasio je žepački načelnik tom prigodom. Radovi na obnovi ovog školskog objekta, izgrađenoga prije više od četiri desetljeća, točnije 1976. godine, započeli su prošle godine i odvijali su se u nekoliko faza.

Prvo je urađen novi pokrov te su zamijenjene oštećene elektroinstalacije. U drugoj fazi pristupilo se unutrašnjim radovima i radovima na utopljavanju objekta i postavljanju nove fasade. U okviru unutarnjeg uređenja završeni su radovi na postavljanju novih podova, stropova i unutarnje stolarije u sve četiri učionice. Također, nabavljena je i nova kotlovnica te je postavljen novi razvod za centralno grijanje u svim školskim prostorijama.

Također, ograđeno je i školsko dvorište žičanom ogradom te je postavljena kapija na sami ulaz. Uređenje područne Osnovne škole u Globarici financirano je sredstvima Federalnog ministarstva prostornog uređenja i Općine Žepče u ukupnome iznosu od 205.000 konvertibilnih maraka. Inače, kako je napomenuo načelnik Zovko, ove godine u školske objekte uloženo je najviše sredstava, a objekti su uglavnom završeni, osim gradske osnovne škole koja će se ubrzo početi graditi. Završeni su radovi na zgradi Glazbene škole - 130.000 konvertibilnih maraka, školskoj dvorani Begov Han - 95.000 KM, zgradi Srednje mješovite škole - 110.000 KM, područne škole Papratnica - 40.000 KM, Lupoglav - 30.000 konvertibilnih maraka...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije