Mogherini i Hahn

Nakon usvajanja Mehanizma koordinacije bh. vlasti se trebaju fokusirati na reforme

Mogherini i Hahn
24.08.2016.
u 07:16

U izjavi Mogherini i Hahna se ističe kako su tijekom proteklih mjeseci uvidjeli "suštinski napredak u naporima BiH da se približi EU"

Visoka predstavnica za vanjsku politiku i sigurnost Europske unije Federica Mogherini i komesar za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn u zajedničkoj izjavi izrazili su zadovoljstvo zbog usvajanja Mehanizma koordinacije u BiH.

U izjavi se ističe kako su tijekom proteklih mjeseci uvidjeli "suštinski napredak u naporima BiH da se približi EU. 
Podsjetili su da je u srpnju postignut dogovor za prilagodbu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i da je donesena odluka o nastavku aranžmana s MMF-om koji će pružiti krucijalnu podršku za implementaciju reformske agende, piše Klix.ba.  

"EU pozdravlja adaptaciju Mehanizma koordinacije koji ima cilj unapređenje državne politike koordinacije i implementacije, uključujući financijsku pomoć EU, te osiguranje učinkovitije i djelotvornije interakciju između BiH i EU. Ovo je važan korak koji ćemo uzeti u obzir tijekom rasprave s Vijećem kad budemo razmatrali aplikaciju BiH za članstvo u EU. Učinkovita implementacija na svim razinama bit će krucijalna", kazali su u izjavi.

Naglasili su kako EU ohrabruje našu zemlju da nastavi s intenzivnom pozitivnom interakcijom, da se bori konstruktivno i putem dijaloga u rješavanju političkih pitanja i da se koncentrira na reforme potrebne za dobrobit bh. građana.

"Mi ćemo nastaviti naš bliski i dinamični angažman s BiH kako bismo unaprijedili europsku perspektivu zemlje", kazali su Mogherini i Hahn u zajedničkoj izjavi.

Podsjetimo, Vijeće ministara BiH jučer je, po drugi put u ovoj godini, usvojilo Mehanizam koordinacije što je, uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, ključni uvjet za nastavak puta naše zemlje ka EU.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?