svjetski uspjeh mostarca

Nakon što sam čuo himnu, od uzbuđenja nisam mogao zaspati

05.11.2015.
u 11:30

Mario Zovko, glazbenik iz Mostara, skladao odu za Manchester United koja je puštena pred utakmicu Lige prvaka

- Kao pjevač sam imao stotine nastupa, pjevao sam svugdje i imao pozitivnu tremu, ali ovaj put sam doživio nešto nestvarno, nešto što nikako ne mogu opisati riječima, piše Večernji list BiH. Prije izravnog prijenosa imao sam najjaču tremu do sada i bez obzira na to što nisam bio u tom trenutku na Old Traffordu, tresao sam kao agregat od treme, što bi Mostarci rekli. Ne znam što više reći, od ovoga nema dalje - u dahu nam je izgovorio Zovko koji u noći nakon utakmice Lige prvaka između Manchester Uniteda i moskovskog CSKA od uzbuđenja nije mogao zaspati. Kako i bi kad je njegova "Ode to Manchester United" puštena na stadionu Old Trafford pred 70 tisuća gledatelja i višemilijunskim auditorijem pred malim ekranima diljem svijeta. Odu svom omiljenom nogometnom klubu Zovko je napisao, skladao i otpjevao prije tri i pol godine. Za pjesmu kaže kako je uživao svaku sekundu u nekoliko mjeseci, koliko ju je stvarao, da tekst i glazba dolaze iz njegova srca, produkcija i aranžman iz duše, a glas iz cijelog njegova bića. Vijest da mu je pjesma uvrštena na playlistu koja se pušta pred utakmicu dobio je dva-tri dana prije utakmice. Osobno mu se mailom javio direktor Manchester Uniteda izrazivši veliko zadovoljstvo što može pustiti Zovkinu himnu. "Mi u svijetu imamo više od 700 milijuna fanova, pogotovo u zemljama Azije i od njih primamo stotine pjesama. Ova je pjesma zaslužuje prekršiti sve moguće protokole i biti puštena na Old Traffordu, i to baš u Ligi prvaka", stoji, uz ostalo, u pismu čelnih ljudi Manchestera.

Zovko na ovome ne misli stati. Naime, ovaj mladi glazbenik prije pet mjeseci skladao je i himnu za ni manje ni više nego Real Madrid. Na to su ga nagovorili, kaže, obožavatelji kraljevskog kluba kada su čuli himnu za Manchester United. - Poslali su mi na društvenim mrežama upit da nešto slično napišem i za njihov klub. Odgovorio sam - zašto ne, jer se ne radi o toliko konkurentnim klubovima. Shvatio sam to kao kompliment i priznanje svom radu. Vidjet ćemo, možda i ona jednoga dana zasvira na Santiago Bernabeu. Nitko sretniji od mene - kazao je Zovko za Večernji list.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?