Odgovor na sudu

Nakon što je SDA izgubio utjecaj u pravosuđu u BiH blati pomoćnika ministra Jukića

pravosudje
23.05.2017.
u 07:00

Izbor Ivana Jukića iz Tuzle za pomoćnika ministra za zbrinjavanje prognanih osoba i izbjeglica, povratak i repatrijaciju Tuzlanske županije našao se pod povećalom Stranke demokratske akcije (SDA) koja je započela obračun upravo zbog činjenice što je izgubila dominantan utjecaj nad državnim pravosudnim institucijama - Sudom BiH i Tužiteljstvom BiH, a za što krivi članove Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća (VSTV) i Ružicu Jukić, koja je potpredsjednica, piše Večernji list BiH.

Radio u Caritasu

Jukić je sredinom ožujka, točnije 18. ožujka, imenovan za pomoćnika ministra nakon provedene natječajne procedure što, međutim, nije smetalo da ga se optuži kako njegova supruga čak i preko međunarodnih krugova urgira da on bude postavljen na tu dužnost. To se događa čak dva mjeseca nakon što je Jukić dobio poziciju u tom ministarstvu, a što je vidljivo i iz odluke Ministarstva u Tuzlanskoj županiji koje konstatira da je to rezultat provedenoga natječaja. Ovaj vlasnik triju sveučilišnih diploma teologa, obiteljskog psihologa i pravnika ima iznimno bogat životopis i više od tri godine bio je na dužnosti zamjenika direktora Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije te voditelja Ekspoziture Caritasa za cijelu Bosansku Posavinu. Zbog toga ga je 13. kolovoza 2006. godine javno nagradio gradonačelnik grada Zagreba za poseban doprinos u radu s povratnicima u Bosansku Posavinu. On je opovrgnuo postojanje bilo kakve veze sa Savezom za bolju budućnost, kao i ulaskom te stranke u vlast te njegovim imenovanjem, navodeći kako se na to mjesto može doći samo temeljem javnog natječaja. Pri tome je predstavio i odluko o postavljenju državnog službenika u kojoj se ističe “da se na radno mjesto... postavi Ivan Jukić, diplomirani teolog iz Tuzle, koji je na stručnom ispitu za navedenu poziciju postigao najbolji rezultat...”.

Opstrukcije ministrice

Pri tome je Jukić naveo i kako se brojnim pritiscima nastojalo ishoditi da se poništi natječaj na kojemu je bio najbolji, no Agencija za državnu službu nije udovoljila bivšoj ministrici Danijeli Simić. Navodi kako je u tijeku žalbeni rok u kojemu njegovi protukandidati mogu uložiti žalbu te je pri tome odbacio mogućnost vršenja pritisaka na bilo koje tijelo. Pomoćnik ministra Ivan Jukić najavio je podnošenje tužbe za iznošenje neistina na njegov račun

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije