Promocija

Nakon osmomjesečne obuke 11 kadeta SIPA-e steklo čin „policajac“

AEPTM
08.07.2016.
u 15:28

Čestitajući kadetima na uspješno završenoj obuci, Vukoja je naglasio da pred promoviranim policajcima stoji izazov da postavljene zadaće i poslove obavljaju stručno i učinkovito

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Mostar, danas je održana svečana promocija 11 kadeta SIPA-e, koji su uspješno završili osmomjesečnu temeljnu obuku prve razine za stjecanje čina „policajac“.

Obuka je provedena sukladno Zakonu o policijskim službenicima BiH i Nastavnim planovima i programima posebice usuglašenim za potrebe temeljne policijske obuke kadeta SIPA-e za čin „policajac“. Osmomjesečna obuka odvijala se u dvije nastavne faze:

- I faza je realizirana kroz teorijsku nastavu s praktičnim vježbama u trajanju od sedam mjeseci (1070 nastavnih sati)
- II faza obuke sastojala se od sistematizacije gradiva, situacijske nastave i polaganja završnog ispita (120 nastavnih sati) u trajanju od mjesec dana, priopćeno je iz Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Mostar. 

Čestitajući kadetima na uspješno završenoj obuci, ravnatelj Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Branko Vukoja, naglasio je da pred danas promoviranim policajcima Jedinice za specijalnu potporu stoji izazov da postavljene zadaće i poslove obavljaju stručno i učinkovito, ne zaboravljajući odgovornost poštivanja temeljnih prava i sloboda građana prema kojima postupaju.

Kadetima je čestitao i načelnik Regionalnog ureda SIPA-e u Mostaru, Željko Ćorić, poželjevši im uspjehe u budućim radnim zadacima.
Ova generacija kadeta temeljnu obuku prve razine završila je s prosječnom ocjenom 4,25, a radi osobitog uspjeha i zalaganja tijekom obuke, Miroslav Brežančić proglašen je kadetom generacije.

Svečanu promociju uveličali su i pomoćnik komandanta Jedinice za specijalnu potporu, Dalibor Milošević, te drugi uvaženi uzvanici, priopćeno je iz AEPTM-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije