Mektić:

Nakon imenovanja direktora SIPA-e krenuti u borbu protiv kriminala, korupcije i terorizma

mektic
VL FOTO
16.10.2015.
u 14:46

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić rekao je da će ispoštovati zakon u vezi s imenovanjem direktora SIPA-e, koji kaže da se direktor može imenovati s liste uspješnih kandidata

Mektić je rekao da je Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH obavio intervjue sa svim kandidatima za direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), te da mu je dostavio listu od pet uspješnih kandidata od kojih jedan može biti predložen i izabran za direktora ove izuzetno važne agencije u BiH. "Veoma je bitno da brzo imenujemo direktora kako bismo se na najbolji način mogli upustiti u vrlo krupne i vrlo složene sigurnosne izazove kada je u pitanju borba protiv kriminala, terorizma i korupcije", kazao je Mektić. Dodao je da se nada da će već iduće sedmice na sjednici Vijeća ministara BiH biti imenovan novi direktor SIPA-e. "Bit će bitna profesionalna karijera i poslovi koje su obavljali ti policajci. Na osnovu toga pokušat ću predložiti osobu koja će moći odgovoriti sigurnosnim izazovima, a istovremeno držati se isključivo profesionalnih standarda i kriterija", rekao je Mektić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?