Povećanja u proračunu

Najveće izdvajanje za poljoprivredu u Federaciji BiH - 175 milijuna

28.01.2024.
u 16:23

Federacija BiH u prošlom je tjednu dobila povijesni proračun - gotovo 7,5 milijardi maraka. Od toga je 175 milijuna namijenjeno poljoprivredi.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić podsjetio je kako je ovo i najveće izdvajanje za poljoprivredu, piše portal federalna.ba Kada se uzme u obzir da su u tom proračunu tri milijarde za Zavod MIO, a prema Zakonu o novčanim podrškama u poljoprivredi, navodi ministar Hrnjić, obvezni su izdvojiti od 3 do 6 posto proračuna, koji je umanjen za iznos sredstava za mirovine: - To je oko 4,5 milijardi, naš proračun iznosi od 3,9 do 4 posto i smatramo kako je to sasvim korektno. Nismo više na onom proračunskom minimumu, približavamo se sredini - nadam se do kraja mandata ove Vlade da bismo mogli doći na proračunski maksimum.

- Nismo sretni što nemamo onih 200 milijuna za koje smo se zalagali, ali smo relativno zadovoljni. Ovaj proračun je vrlo korektno raspodijeljen. I kao ministar i kao čovjek sigurno ne bih bio sretan da smo za poljoprivredu dobili 200 milijuna, a da naši umirovljenici ne ostvare svoja prava - ono što je zajamčeno zakonom - istaknuo je ministar Hrnjić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije