koncert za djecu i mlade u Ruandi

Najveća opasnost je ne pokazati se čovjekom

03.05.2019.
u 09:30

U prepunoj dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu održan je humanitarni koncert za djecu i mlade u Runadi (Afrika).

Koncert je organizirala udruga Pontes, ulazak je bio besplatan, a posjetitelji su, ovisno o svojim mogućnostima, ostavljali dobrovoljne priloge ili kupovali narukvice i manje suvenire iz Ruande. U programu je sudjelovalo više od 200 izvođača, a u dvosatnom programu smjenjivali su se Livanjski pjevački zbor Duman, Mirko Kovač, VIS “Sv. Ana”, Dječji zbor župe Livno, Zbor mlađeg uzrasta OŠ Ivana Gorana Kovačića, Škola mjuzikla i glume KIC Tomislavgrad; Dječji vokalni sastav OŠ Cim Mostar; Dječji zbor Osnovne glazbene škole “Franjo S. Vilhar” Livno, Ženska vokalna skupina HKUD-a Dinara, Beatrice, Iva i 4 Hombres; Mješoviti zbor Gimnazije Livno i ramska Vokalna skupina Arabella.

Svima njima je uime organizatora zahvalio fra Antonio Baketarić te predstavio Udrugu čije ime na latinskom znači mostovi.

Fra Baketarić je naglasio i to kako je Udruga, sa željom da gradi mostove, nastala kao rezultat nekoliko projekata, a objasnio je i cilj koji se želio postići održanim koncertom. Na kraju je upozorio kako je najveća opasnost ne pokazati se čovjekom.

Sva prikupljena sredstva namijenjena su za školovanje djece u centru “Otac Vjeko”.

Centar se nalazi u afričkoj državi Ruandi, a vodi ga bosanski franjevac fra Ivica Perić.

Na kraju dvosatne prelijepe večeri, koja je odisala pozitivnošću, svi izvođači su s publikom na nogama otpjevali pjesmu “Nek’ živi ljubav”, a Livanjke i Livnjaci još su jednom pokazali kako imaju veliko srce.•

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?