Oglasi za posao

Najtraženiji trgovci, menadžeri, monteri te call-operateri

17.09.2015.
u 06:15

Strane tvrtke uglavnom traže mlade ljude koji govore više jezika

U BiH su i dalje najtraženiji trgovci, komercijalisti, programeri, ugostiteljski radnici, menadžeri, monteri u građevini, građevinski inženjeri, kreditni službenici, kao i suradnici u projektima, pokazala je najnovija analiza portala Posao.ba.

Deficitarni poslovi

Zanimljivo je spomenuti kako je na trećem mjestu po traženosti zanimanje koje donedavno nije postojalo u BiH - operater u pozivnom centru. "Operateri su nešto novo jer BiH počinje konkurirati velikim servisnim centrima u svijetu. Ovo je jako zanimljiv aspekt koji jamči kako postajemo konkurentni u outsourcingu i smatramo da će se on nastaviti. Na ovaj način ćemo pokušati zadržati mlade ljude sa znanjem stranih jezika i nekim drugim vještinama, a i činjenica je da radna mjesta otvaraju strane tvrtke koje ne žele razvijati poslovanje u BiH, ali svakako misle da servisno možemo odgovoriti na njihove potrebe", objasnio je Benjamin Kadić s portala Posao.ba, piše Večernji list. Deficitarne kategorije poslova za koje je ponuda bila veća od potražnje u 2014. godini su informatika (softver), poljoprivreda (ribarstvo, šumarstvo), zaštitarske usluge, te zanatske usluge i turizam. Analiza je nadalje pokazala kako je tijekom 2014. godine primljeno 132.375 prijava više nego u 2013., a u prosjeku se na jedan oglas za posao prijavilo 25 kandidata. Na prvom i vodećem portalu za oglašavanje radnih mjesta u BiH - Posao.ba u protekloj je godini objavljeno blizu 10.000 oglasa za posao, dok je broj otvorenih radnih mjesta u okviru oglasa iznosio 19.820. Procjenjuje se da je tijekom 2014. preko Posao.ba portala posao pronašlo 17.838 osoba, a u odnosu na 2013. uočen je porast od 10% u broju oglasa za posao, dok je lista najtraženijih zanimanja te kategorija poslova ostala gotovo nepromijenjena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?