ČETVEROSTRUKI UBOJICA

Najtraženiji bjegunac iz BiH je vjerski fanatik s poremećajem ličnosti

11.02.2019.
u 07:15

Bjegunac koji je tijekom nedjeljnog dana ubio policijskog službenika i dalje je u bijegu.

Edin Gačić, najtraženiji bjegunac Bosne i Hercegovine, još je prije dvije godine bio dobro poznat institucijama. 

Za ubojicom koji je u nedjelju ubio policajca Mahira Begića, a početkom tjedna Sauda Sultanića policija još uvijek traga. Ono što zastrašuje i začuđuje jest njegova povijest koja je sve samo ne normalna, piše Klix.ba.

Centrima za socijalni rad u Sanskom Mostu i u Banjoj Luci kao i policijskim agencijama u RS-u i Federaciji BiH sredinom 2017. godine došlo je pismo kojim ih se obavijestilo o puštanju Edina Gačića na slobodu.

On je bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 14 godina s izrečenom mjerom sigurnosti obaveznog psihijatrijskog liječenja zbog počinjenog ubojstva. Ipak, 2003. godine ta mjera mu je ukinuta.

Presudu koju je dobio 3. veljače 2003. godine izrekla mu je kaznu od 20 godina zbog ubojstva, a tamošnji Vrhovni sud je kaznu preinačio na dvije godine manje. Sljedeće, 2004. godine presuda je preinačena na jedinstvenu kaznu od 19 godina i 11 mjeseci, a uz to mu je opet propisana obveza liječenja u psihijatrijskog bolnici.

U otpusnom pismu stoji da su očigledni psihijatrijski problemi osuđenog. Također piše da boluje od poremećaja ličnosti, šizofreno-paranoidnog tipa, a boravkom u zatvoru utvrđena je i abnormalna ličnost sa svim elementima paranoične slike.

- Vještak psihijatar je konstatirao da je riječ o vjerskom fanatiku koji je izuzetno borben i uporan u zastupanju određenih ideja i koji smatra najvećim grijehom neizvršenje svojih ideja bez obzira koliko devijantne bile. Prije počinjenja kriminalnog djela neko vrijeme je živio u Bočinjama s mudžahedinima. Jedna od žrtava ubojstva je njegova majka. S odjela forenzike pušten je na korištenje vikenda što je iskoristio da bi majku usmrtio. - stoji u dokumentu koji potpisuje direktor zatvora u Bihaću.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije