ne žale dati novac za putovanja

Najskuplji aranžmani za 1. svibnja gotovo rasprodani

16.03.2019.
u 20:45

Još mjesec i pol ostalo je do omiljenog praznika bh. građana - 1. svibnja, a dio građana već je rezervirao turističke aranžmana za taj dan, piše Večernji list BiH. Naime, u pojedinim bh. turističkim agencijama aranžmani poput onog za Pariz, Dubai ili Moskvu gotovo su rasprodani, ostalo je svega od četiri do šest slobodnih mjesta.

Mini-godišnji odmor

Praznik rada, 1. svibnja ove godine pada srijedom, a u BiH su službeno neradni 1. i 2. svibnja tako da će velik broj građana, kojima poslovi to dopuštaju, uz samo dan odmora, dobiti pet slobodnih dana, što je dovoljno za neka bliža ili europska putovanja zrakoplovom. Dok će oni koji imaju priliku uzeti tri dana odmora, dobiti devet slobodnih. U Republici Srpskoj situacija po pitanju slobodnih dana još je zanimljivija. Zbog Uskrsa neradni dani su od 26. do 29. travnja, dakle, petak, subota, nedjelja i ponedjeljak, utorak je radni, a zatim slijede neradna srijeda i četvrtak što je, uz malo “umijeća” spajanja, pravi godišnji odmor. Provesti praznik na nekoj atraktivnoj destinaciji san je većine bh. građana, međutim, za ostvarenje tog sna najčešća prepreka su financijska sredstva. Ipak, ima i onih kojima, osim avanturističkog duha, ne manjka ni novca kako bi predstojeći 1. svibnja proveli u nekoj od destinacija u susjednim zemljama, ali i u najegzotičnijim područjima i svjetskim metropolama. “Već nekoliko godina prijateljice i ja prakticiramo otputovati na neku zanimljivu destinaciju. Već smo bili u Veneciji, Beču, Istanbulu, ove godine idemo u Budimpeštu. Nije to tako ni skupo, platili smo 200 KM po osobi, riječ je o putovanju autobusom s uključena dva noćenja”, kazala nam je jedna mlada Sarajka.

Šarolika ponuda

Vratimo se na ponudu putovanja za ovaj praznik. Dakle, cijena aranžmana za Pariz, Dubai ili Moskvu, koja su praktički već rasprodana, je 999, 899 odnosno 1090 KM. Na sve tri destinacije putuje se zrakoplovom, a aranžman za Pariz uključuje četiri, dok za Dubai i Moskvu uključuje sedam noćenja. Ipak može se proći i znatno jeftinije ako se odlučite za neku bližu, ne manje atraktivnu destinaciju. Osim Budimpešte, povoljne cijene za ranu rezervaciju su i za Krakov 300 KM, Prag 309 KM, dok petodnevno putovanje autobusom u drevni grad Rim košta 369 KM. Ima i onih građana BiH koji prvosvibanjske praznike tradicionalno provode na Jadranu, pa u agencijama ne nedostaje ni takvih aranžmana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?