Gotov za 20 minuta

Najfiniji kolač od kokosa koji se topi u ustima

20.07.2023.
u 08:08

U ljetnim mjesecima najviše volimo recepte za slastice koji nam ne oduzimaju previše vremena, a još više volimo one zbog kojih ne moramo paliti pećnicu.

Toga je svjesna i Nataša Pralica, koja stoji iza bloga Natašine slastice, pa je za ljetne mjesec pripremila fine, brzinske recepte. Među njima je i recept za kremasti kolač od kokosa koji se topi u ustima, a koji je gotov za 20 minuta. Pročitajte ga u nastavku.

Sastojci za kolač od kokosa:

oko 300 g petit keksa
500 g mascarponea
500 ml vrhnja za šlag
200 g bijele čokolade
200 g kokosa
malo mlijeka za umakanje

Kolač od kokosa - priprema:

1. Kekse umačite u mlijeko i složite na pladanj s obručem (20 x 28 cm). Možete ih slagati i u lim za pečenje.
2. U posudu dodajte mascarpone i istopljenu bijelu čokoladu koju ste prohladili. Izradite mikserom.
3. Posebno izradite vrhnje za šlag, ali nemojte ga premutiti. Čim šlag očvrsne tako da ne klizi niz posudu kada je okrenete, dovoljno ste miksali.
4. Šlag dodajte u pripremljeni mascarpone i polako miješajte špatulom.
5. Dodajte kokos i sve sjedinite.
6. Pola kreme rasporedite preko keksa.
7. Ostatak keksa umačite u mlijeko i slažite preko kreme.
8. Preostalu kremu rasporedite preko keksa.
9. Kolač stavite u hladnjak, najbolje preko noći da keksi omekšaju i sastojci se sljube.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?