krije najljepše arome

Najbolji recept ovoga ljeta: Torta od badema i maslinova ulja koja ne sadrži brašno

Bake Me by Nina
05.08.2022.
u 07:16

Ova torta koja na prvu izgleda kao klasičan biskvit puno je više od toga zahvaljujući sočnosti koju joj osigurava maslinovo ulje

Ova torta odiše jednostavnošću i ljepotom. Na prvi pogled će vam se učiniti kao da ćete probati klasičan biskvit, sve dok vas prvi zalogaj potpuno ne očara i razuvjeri.

Na blogu Bake me by Nina potražite još recepata za ukusna sezonska jela i slastice.

Torta od badema i maslinova ulja 

Sastojci: 

350 g bademova brašna 
100 g badema 
1 vrećica praška za pecivo (12 g) 
prstohvat soli 
4 jaja L veličine 
180 g šećera 
1 žličica arome vanilije 
korica dva limuna i sok jednog limuna 
korica dvije naranče i sok jedne naranče 
150 ml maslinova ulja

Foto: Bake Me by Nina

Priprema: 

Pećnicu upalite na 180 stupnjeva. Pripremite kalup za tortu promjera 24 cm, dno kalupa obložite papirom za pečenje, rubove namastite. Kalup stavite po strani. 

Na limu za pečenje stavite bademe pa ih kratko tostirajte u pećnici na 180 stupnjeva (oko 5 minuta). Izvadite ih vani i ostavite da se ohlade, potom ih iskidajte nožem na sitnije komade. 

Jaja i šećer pjenasto izradite, neka vam se smjesa udvostruči i udupla. Miksajte je na maksimalnoj brzini miksera minimalno 5 minuta. U zasebnoj posudi pomiješajte bademovo brašno, sitno sjeckane bademe, prašak za pecivo i sol. Dodajte koricu limuna i naranče, aromu vanilije te sok limuna i naranče. Smjesi sada dodajte pola količine brašna i maslinovo ulje, dobro sve povežite mikserom pa dodajte preostalo brašno, ponovo povežite. 

Smjesu prebacite u kalup i pecite 40-45 minuta, odnosno dok vam čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha. Nakon 10-ak minuta tortu oprezno maknite iz kalupa i ostavite na rešetki za hlađenje da se ohladi do kraja. 

Pospite šećerom u prahu, listićima badema i koricom agruma ili po želji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?