Najbolji način za iskoristiti kutije od jaja: Preslatki zečići za prve dane proljeća

27.03.2024.
u 11:54
Proljeće je idealno vrijeme za dodati malo boje u svoj dom i napraviti ukrase koji će unijeti malo radosti i veselja. Preslatki zečići jako su jednostavni za izradu, a idealan su način za iskoristiti kutije od jaja, piše green.hr.

Uskrs je iza ugla i ovaj vikend idealan je za lagane pripreme i ukrašavanje doma. Ako tražite zabavan i kreativan način da ukrasite svoj dom ili želite zabaviti svoje mališane, izrada preslatkih zečića od kutije za jaja može biti sjajna aktivnost za vas! Ovaj jednostavan zanatski projekt ne samo da će vas zabaviti, već će vam omogućiti da iskoristite reciklirane materijale i pokažete svoju kreativnost.

Potrebno vam je:

Kartonske kutije za jaja
Drvene kuglice
Vruće ljepilo
Boje

Priprema: Pripremite kartonske kutije za jaja. Očistite ih i uklonite bilo kakve ostatke jaja. Nabavite drvene kuglice za glave zečeva. Otvorite kutije za jaja i izrežite svaki pojedinačni pretinac. Svaki pretinac će postati tijelo jednog zeca. Premažite tijela željenim bojama kako biste ih učinili šarenima i privlačnima. Možete koristiti akrilne boje ili boje za jaja. Ostavite da se boja osuši prije nego što nastavite na sljedeći korak. Uzmite drvene kuglice i obojite ih u boju po izboru. Kada se boja osuši, možete dodati detalje poput očiju, nosa i ušiju koristeći marker ili boju. Kada su tijela i glave osušeni i dekorirani, vrijeme je za sastavljanje. Koristite vruće ljepilo ili univerzalno ljepilo kako biste zalijepili glavu zečeva na prednji dio tijela (gornji dio kutije za jaja). Ako želite, možete dodati dodatne detalje poput ušiju od kartona ili vunene niti za rep. Napraviti možete i male mrkvice sa strane kao u videu.

 

PHOTOS BY: Instagram / Sva prava pridržana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije