Održano županijsko natjecanje osnovnih škola ZHŽ-a ‘Kulturna baština moga kraja’

Najbolja Marija Pavković iz OŠ Ante Brune Bušića iz Rakitna

19.04.2022.
u 14:33

U prostorijama Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Zapadnohercegovačke županije održano je županijsko natjecanje “Kulturna baština moga kraja” za 2022. godinu. U natjecanju je sudjelovalo četrnaest osnovnih škola čiji su učenici mogli odabrati likovnu tehniku po svom izboru.
Cilj natjecanja bio je upoznati se s povijesnim i kulturnim blagom svoga kraja, njegovim očuvanjem i podizanjem svijesti o njegovoj važnosti te kroz praktičan rad učenika razviti sposobnost kreativnog likovnog izražavanja.
Likovnim radovima je prezentirana percepcija djece u odnosu na materijalnu kulturu njihovog životnog okruženja.
Sudjelovali su učenici od šestog do devetog razreda iz četrnaest osnovnih škola Zapadnohercegovačke županije.
Županijsko povjerenstvo u sastavu: akad. graf. Ante Vican, akad. graf. Josip Primorac. mag. arheologije Maja Soldo i mag. hist. etphil. Jure Miloš odabralo je najbolje likovne radove pristigle na natjecanje.
Treće mjesto podijelile su Marina Galić iz Osnovne škole Kočerin i Antonija Rašić iz Osnovne škole Marka Marulića Ljubuški, drugo mjesto podijelile su Lucija Krsmanović iz Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje i Matea Galić iz Osnovne škole Franice Dall’era Vir, a prvo mjesto osvojila je Marija Pavković iz Osnovne škole Ante Brune Bušića Rakitno. Učenicima su uručene prigodne nagrade za najbolje radove. Potporu natjecateljima svojom prisutnošću dali su ravnatelji i nastavnici osnovnih škola. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije