Dragan Mektić

Najavljeni sporazum s EUROPOL-om otvara novu stranicu suradnje

mektic
29.08.2016.
u 16:32

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić i direktor Ureda Europske policije (EUROPOL) Rob Wainwright potpisat će u srijedu u Sarajevu Sporazum o operativnoj i strateškoj suradnji između BiH i EUROPOL-a.

Kako je iz Ministarstva sigurnosti BiH najavljeno, radi se o izuzetno važnom iskoraku u unapređenju suradnje BiH i zemlja Europske unije u oblasti sigurnosti, prvenstveno u suzbijanju teških oblika međunarodnog kriminala.

Ministar Mektić ocijenio je ovim povodom da potpisivanje najavljenog sporazuma otvara potpuno novu stranicu suradnje policijskih agencija iz Bosne i Hercegovine s EUROPOL-om i partnerskim agencijama u zemljama Europske unije.

- Do sada smo imali suradnju koja je podrazumijevala razmjenu strateških i tehničkih informacija, a ovaj sporazum nam omogućava i razmjenu osobnih podataka o osumnjičenim pojedincima - pojasnio je Mektić u izjavi za Fenu.

Stava je da je to od izuzetne važnosti za borbu protiv terorizma, automafije, nelegalne trgovine ljudima, narkoticima, prekograničnog kriminala...

- To znači da će naše policijske agencije u bilo kojem trenutku moći dobiti, ali i ustupiti operativne podatke EUROPOL-u i policijskim agencijama zemalja članica EU. To znači da smo postali dio europskog sigurnosnog sustava - kazao je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije