SARAJEVO

Najavljen kao građanski, prosvjed pred Parlamentom FBiH pretvorio se u skup za ostanak SDA u vlasti

28.04.2023.
u 14:44

„Prvo oružje pa onda olovke“ uzvikivali su prosvjednici, čelnike „trojke“ nazvali izdajnicima

Stotinjak prosvjednika okupilo se pred početak današnje izvanredne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH pred zgradom Parlamenta Federacije BiH. Okupilo ih je udruženje „Restart“, a ideološke vođe jasno je bilo iz ponašanja prosvjednika, bili su im dužnosnici SDA te se skup najavljen kao građanski uskoro pretvorio u skup podrške ostanku SDA na vlasti. Pred zgradu su prosvjednici došli uz povike „sanjamo građansku“.

S posebnim oduševljenjem potom su dočekali Refika Lendu (SDA), dopredsjednika Federacije BiH kojemu su uz ostalo poručili „prvo oružje, pa olovka“. S jednakim oduševljenjem dočekali su i mladog izaslanika SDA u Domu naroda Harisa Zahiragića, a skandirali su cijelo vrijeme „Bosna, Bosna“ te s vremena na vrijeme i „Bakire, Bakire“. 

Mnogi od prosvjednika bili su ogrnuti ratnim zastavama Armije R BiH s ljiljanima što je ovaj skup ikonografijom i porukama odredilo kao skup potpore ostanku SDA u vlasti na razini Federacije BiH. U takva nastojanja uklopile su se i poruke i psovke čelnicima trojke, prije svih Nerminu Nikšiću i Elmedinu Konakoviću koji su nazivani izdajnicima.

Sjednica Zastupnipkog doma Parlamenta Federacije BiH na čijem dnevnom redu je odluka o potvrđivanju Vlade F BiH počela je sa zahtjevom zastupnika SDA za polusatnom stankom. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?