zdž

Nadošla rijeka Bosna, civilna zaštita u pripravnosti

01.04.2018.
u 16:54

Prema informaciji Operativnog centra civilne zaštite Zeničko-dobojske županije, vodostaj rijeka  i svih vodenih tokova na području županija tijekom jutarnjih sati je bio visok, na granicama izlijevanja i s tendencijom povećanja.

Zbog takvog stanja,  Županijska uprava civilne zaštite ZDŽ je uputila upozorenje i obavještenje svim općinskim službama civilne zaštite da se stave u pripravnost, jer se rijeka Bosna na nekim lokalitetima počela izlijevati i plaviti određene putne komunikacije i poljoprivredno zemljište.

U gradu Zenica privremeno je zatvoren za promet podvožnjak u naselju Blatuša, a u Žepču je lokalni put u naselju Želeća prekinut zbog izlijevanja rijeke Bosne. Također, u gradu je poplavljen dio pješačke staze, a u naselju Begov Han, u mjestu Kolone, poplavljen je dio lokalne ceste.

Na području Kaknja je došlo do izlijevanja iz korita rijeke Bosne, na lokalitetu Vatrogasnog doma i dijela ulice u naselju Doboj.

Na mjernom mjestu u Zenici oko podnevna vodostaj rijeke Bosne iznosio je 378 centimetara, a tijekom popodnevnih sati došlo je do blage stagnacije vodostaja, s tendecijom opadanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?