susret

Nadbiskup Vukšić s veleposlanikom Murphyjem: Mir ne smije biti ugrožen, sva pitanja rješavati dijalogom

KTA
06.07.2022.
u 21:58

Veleposlanik Murphy i nadbiskup Vukšić razgovarali su o aktualnim pitanjima u BiH, s posebnim osvrtom na stanje Katoličke Crkve i hrvatskog naroda

U srijedu 6. srpnja 2022. nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić primio je na njegovu zamolbu veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država u BiH Michaela J. Murphyja s pratnjom. 

Na susretu je uz nadbiskupa Vukšića prisustvovao i generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije Slađan Ćosić i nadbiskupov tajnik Domagoj Matijević, javlja KTA.

Veleposlanik Murphy i nadbiskup Vukšić razgovarali su o aktualnim pitanjima u BiH, s posebnim osvrtom na stanje Katoličke Crkve i hrvatskog naroda. Veleposlanik se također zanimao za odnose između naroda i za međureligijski dijalog te za mnogobrojna druga složena pitanja u ovome društvu i državi. 

Složili su se da mir ne smije biti ugrožen i da se sva pitanja trebaju rješavati samo dijalogom. U funkciji toga od presudne važnosti je sigurna i pravna država, koja će svima pružiti sigurnost i jednakost te omogućiti gospodarski razvitak i osiguranje radnih mjesta, zaključili su sugovornici. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?