misa za sv. Jakova

Nadbiskup Hoser: U Međugorju se mogu primijetiti proročki znakovi

Foto Đani
25.07.2019.
u 21:29

Prvi znak je izbor zaštitnika, sv. Jakova apostola. Drugi proročki znak je izgradnja križa Gospodnjega na vrhu obližnjega brda Križevac. Treći znak bi bio izgradnja nove crkve, nakon što se prva urušila, poručio je mons. Henryk Hoser

Na svetkovinu sv. Jakova, nebeskog zaštitnika župe Međugorje, mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, predvodio je središnje misno slavlje u Gaju, kojemu je prethodila tradicionalna procesija s kipom sv. Jakova kojega su ove godine nosili članovi međugorske župne zajednice iz Vionice.

U tradicionalnoj procesiji sudjelovali su brojni svećenici, novaci s Humca, članovi kulturno-umjetničkih društava iz Vionice i Šurmanaca, kao i ostali župljani župe Međugorje i hodočasnici, a svi oni kasnije su sudjelovali u misnom slavlju koje je pjesmom uveličao Veliki župni zbor pod vodstvom s. Irene Azinović i na kojemu je propovijedao don. Filip Pavlović, prenosi Ero.tel.

Don Filip je rodom iz župe Međugorje a trenutno je na službi u Karlovcu. Kroz svoju propovijed don Filip je nazočnima približio lik sv. Jakova i ohrabrio ih da s Gospodinom hrabro idu u nove odluke i da se ne plaše izazova jer Gospodin uvijek sve okrene na dobro.

– Bog uvijek daje više. Bog uvijek čini bolje i Bog vas nikada neće razočarati. Ne bojte se dati cijelo svoje srce Bogu – kazao je don Filip Pavlović.

S ponosom i zahvalnošću Bogu i graditeljima, don. Filip Pavlović i fra Marinko Šakota na današnjoj su proslavi više puta napomenuli kako se na svečanoj proslavi sv. Jakova župljani prisjećaju i zahvaljuju na 85. obljetnici izgradnje križa na Križevcu i 50. obljetnici završetka gradnje nove crkve.

Čestitajući župljanima dan njihovog nebeskog zaštitnika, fra Marinko Šakota čestitao je i mnogobrojnim hodočasnicima jer je sv. Jakov upravo zaštitnik hodočasnika, a posebnu zahvalu župnik župe Međugorje izrekao je nadbiskupu Hoseru.

– Oče nadbiskupe u ponedjeljak 22. srpnja je bilo godinu dana od kada ste s nama. Hvala vam što se prepoznali na pravi način sve što se ovdje događa, što ste otvoreni svemu i što svijetu dajete pravu sliku Međugorja. Prije godinu dana na ovome mjestu ste rekli: Mi Međugorčani, a u ponedjeljak na koncertu ste rekli: Naša Hercegovina. Mi sada kažemo: Naš nadbiskup Henryk Hoser… Blagdan sv. Jakova, zaštitnika naše župe, prigoda je posvijestiti sebi tko smo i na što smo pozvani. Mnogo je milosti, ali mnogo je i kušnji i izazova, no ako se duhovno obnavljamo nećemo prepustiti stihiji vremena da nas nosi – kazao je fra Marinko Šakota, navodi citluk.ba.

Također, fra Marinko je uputio zahvalu svima koji su sudjelovali u organizaciji proslave te istaknuo da je pet svećenika sinoć u Međugorju imalo zlatnu misu.

Prije završnog blagoslova nadbiskup Hoser također je čestitao nazočnima svetkovina sv. Jakova i kazao kako se u Međugorju mogu primijetiti proročki znakovi.

– Prvi znak je izbor zaštitnika, sv. Jakova apostola. Drugi proročki znak je izgradnja križa Gospodnjega na vrhu obližnjega brda Križevac. Treći znak bi bio izgradnja nove crkve, nakon što se prva urušila. Mi župljani nasljednici smo ove povijesti i ovoga bogatstva, imamo veliku odgovornost za gostoprimstvo i pomoć onima koji dolaze u Međugorje i traže izvor Božanske milosti. Draga braćo i sestre, zahvaljujmo Bogu za njegovu neizmjernu dobrotu i za naše poslanje koje dotiče život hodočasnika koji ovdje dolaze – zaključio je mons. Henryk Hoser, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije