Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Nadam se da će SBB ući u vlast na svim razinama

06. listopada 2015. u 17:56 1 komentara 205 prikaza
dragan čović

Predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pozdravio je jučerašnji sastanak između predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radočića, izrazivši nadu kako će SBB ući u vlast na svim razinama u BiH.

- Uložio sam napor u proteklih pet-šest mjeseci da otoplimo te odnose i bit ću najsretniji ako u idućih mjesec ili dva SBB bude na svim razinama u vlasti, od županijske do državne, izjavio je Čović novinarima u Mostaru, dodavši kako bi to značilo da nijedna procedura i nijedan zakon neće čekati zato što je na nekoj razini manjinska vlada. 

- Razgovori idu dobro i treba ih s pažnjom nastaviti kako bi u 11. mjesecu predstavili to javnosti. To bi značilo da na većini razina vlasti imamo skoro dvotrećinske većine u parlamentima što daje stabilnost i snagu u brzom donošenju odluka do kraja godine, kazao je Čović, istaknuvši kako se "zanosi mišlju" da BiH može početkom prvog mjeseca iduće godine aplicirati za članstvo u Europsku uniju, javlja Fena. 
 
- Nema nijedne prepreke da to ne uradimo, do nas je. Imamo toliko ohrabrenja s izvana, ali ljudi čekaju da mi povlačimo poteze, a bez snažnih partnerstava to neće biti moguće, ocijenio je predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH. 

  • krtica:

    nadamo se, covo, da ces uloziti barem malo napora da hrvatski narod u BiH izbori slijedece: - jednakost i jednakopravnost; -svoju hrvatsku izbornu teritorijalnu jedinicu s glavnim gradom mostarom i u njemu TV kanal na hrvatskom jeziku; - novi ustav, ... prikaži još!av, novi izborni zakon i novi zakon o sudu i tuziteljstvu!!! sve ostalo je pishanje uz vjetar!!!