Nadahnut Škotskom i podrškom Rusije

Dodik poručio: Neka se spremi Republika Srpska

Milorad Dodik
Foto: Dejan Moconja/PIXSELL
18.09.2014.
u 16:40

Milorad Dodik smatra da nakon škotskog referenduma EU nema pravo nikom zabraniti slično

Referendum o nezavisnosti Škotske pobudio je mnoge separatističke nade diljem Europe, pa tako i one u Republici Srpskoj.

- I dok se u Španjolskoj spremaju da referendumsko pitanje iz Škotske prevedu s engleskog na katalonski, ja Škotima i ostatku Britanije želim miran i dostojanstven 18. rujan, koji će sasvim sigurno postati još jedan povijesni datum. A svima poručujem - neka se spremi Republika Srpska - poručio je Milorad Dodik, prenosi Blic.

Dodik smatra da nakon ovog Europska Unija nema pravo nikome uskratiti pravo upotrebe referenduma kao oblik zaštite vlastitih prava, uključujući pravo na bolji život te kaže kako su stvorili zakonski okvir za provođenje takvog referenduma.

Komentara 2

MX
MXLCLGTG
13:37 19.09.2014.

Poslije ovi izbora kako kazu oni u RS ovaj baja bi trebo u prdekanu ali da mu nebi bilo dosadno trebalo bi pokupiti sve funkcionere od zavrsetka rata pa ovamo da malo u prdekani razmisljaju koju su bijedu i jad napravili na citavom prostoru BiH mislim i na one iz Federacije.

RO
rosa
20:13 18.09.2014.

Ovo je najpouzdaniji politički partner predsjednika HDZ BiH Dragančeta Čovića. I onda se čudimo što je takav položaj Hrvata u BiH.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije