Edin Mušić

Nada se da će FBiH imati proračun za 2016. do Nove godine

Edin Mušić
18.12.2015.
u 12:20

Federacija BiH imat će do Nove godine proračun za iduću godinu odobren u Parlamentu, nada se predsjedatelj Predstavničkog doma Edin Mušić.

To je moguće ako Dom kojim on predsjedava odobri predloženi proračun 22. prosinca, za kada je najavljena sjednica i rasprava, a potom Dom naroda, kojem će, po Mušićevim riječima, ostati dovoljno vremena do kraja godine, također da podrži akt u istoj varijanti.

Takav razvoj događaja Mušić očekuje da bi FBiH ušla u narednu fiskalnu godinu s proračunom izglasanim u Parlamentu u tekućoj.

Stranka demokratske akcije, čijem poslaničkom klubu pripada i Mušić, glasat će 22. prosinca u Predstavničkom domu za proračun u formi predloženoj iz Vlade, najavio je.

To je rekao dan nakon što je Dom naroda uskratio većinsku podršku proračunu protivnim glasovima Bošnjaka i nekoliko delegata iz drugih klubova.

Bošnjački i nekoliko drugih delegata nisu glasali protiv zbog vladinog prijedloga proračuna već zbog amandmana drugih kolega delegata što su od Vlade iziskivali unutrašnju preraspodjelu više od 20 milijuna KM iz jedne proračunske stavke u drugu.

Predsjedatelj delegatskog kluba Bošnjaka Osman Ćatić novinarima je sinoć nakon glasanja rekao da Vlada ne bi mogla odgovoriti na te obaveze.

Edin Mušić, predsjedatelj Predstavničkog doma, danas ističe da je Vlada u predloženom proračunu za 2016. uglavnom korektno ispoštovala zakonske obaveze i da ne treba očekivati da Federacija BiH sa skromnim raspoloživim novcem bude „šalter“ za sve što se traži iz lokalnih sredina mada, kako dodaje, i tu ima prihvatljivih zahtjeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije