Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Nacrt proračuna pred ministrima na sutrašnjoj sjednici

29. siječnja 2019. u 15:57 0 komentara 67 prikaza
Vijeće ministara BiH

Ministri u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine trebali bi na sjednici koja je zakazana za sutra, 30. siječnja, razmotriti korigirani dokument Nacrta proračuna bh. institucija i međunarodnih obveza za ovu godinu u iznosu od 966.000.000 KM, uz sredstva za otplatu vanjskog duga od 826 milijuna KM.

Ukoliko Vijeće ministara sutra podrži dokument kojeg je pripremilo Ministarstvo financija i trezora BiH, on će biti upućen Predsjedništvu BiH koji je ovlašteni predlagač tog važnog financijskog dokumenta, a potom bi se o njemu trebala izjasniti oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

U isto vrijeme konstituiranje domova Parlamentarne skupštine BiH nakon listopadskih općih izbora nije završeno te će do tada, kada bi i zastupnici i izaslanici trebali razmatrati proračun, na snazi biti tromjesečna Odluka o privremenom financiranju koju je Vijeće ministara usvojilo krajem prošle godine.

Usvojena Odluka je u iznosu od 237.500.000 KM što je četvrtina sredstava odobrenih za financiranje bh. institucija u skladu sa Zakonom o proračunu institucija i međunarodnih obveza BiH za 2018. godinu.

Pred državnim ministrima na sutrašnjoj sjednici bit će i Nacrt zakona o elektronskoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektronske transakcije kojeg je pripremilo Ministarstvo prometa i veza BiH, kao i Informacija o stanju u oblasti migracija.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.