Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Načelnik Romić se ne želi kandidirati za drugi mandat

10. svibnja 2016. u 17:27 0 komentara 1163 prikaza
Romić

Aktualni načelnik općine Kupres Perica Romić odlučio se ne kandidirati za još jedan mandat na predstojećim lokalnim izborima u BiH.

U izjavi za Fenu, Romić, inače po struci doktor veterine, kazao je da će se vratiti na radno mjesto u privatnoj veterinarskoj stanici čiji je suvlasnik te će svoj dodatni radni angažman također dati na obiteljskoj farmi koja broji 600 ovaca i 30 krava na Kupresu.

"Što se tiče pozicije načelnika, nikad i nisam razmišljao o eventualnom drugom mandatu“, o svojoj odluci koja nije ishitreno donesena kazao je Romić.

Vezano eventualno za njegov daljnji rad unutar Agronomskog instituta za zootehniku, koji se trenutno gradi  na Kupresu, Romić je najavio da će učiniti sve da ta institucija na Kupresu zaživi dok ga nikakve pozicije ne zanimaju unutar tog instituta jer se, kako ponavlja, vraća na radno mjesto u veterinarskoj stanici.

Za svog mandata u trajanju od tri i pol godine aktaulni načelnik je po reakciji svojih mještana pokrenuo niz uspješnih projekata poput izgradnje zdravstveno-rehabilitacijskog centra u suradnji s bolnicom Srebrnjak i Domom zdravlja u Kupresu, izgradnje Agronomskog instituta za zootehniku te izgradnje sportskih terena na Čajuši.

Upravo ovaj spomenuti Institut za zootehniku je jako bitan ne samo za Kupres nego i za cijelo područje Hercegbosanske županije, jer bi  sadržavao nova radna mjesta u četiri osnovne jedinice i djelatnosti počev od odjela znanstveno-istraživačkih poslova, kontrolno-laboratorijskog nadzora, uzgojno selekcijskog rada-Centar za reprodukciju u stočarstvu te Odjela za Stručno-savjetodavni rad.

Osim toga, Romić  je započeo kompletnu analizu privatizacije na Kupresu, pokrenuo je postupak umanjivanja građevinskih renti općini po broju zaposlenih, izgradio je gradsku mrtvačnicu, sanirao gradsku deponiju, doprinio rješavanju imovinsko pravnih odnosa za projekt vjetroelektrana, uveo jednokratne novčane pomoći djeci rođenoj na Kupresu, poduzeo da se dodjele građevinske parcele mlađim obiteljima,podigao je poljoprivredno-kulturno -športsku manifestaciju Dani kosidbe na Kupresu ˝Strljanica˝ na veću razinu i dr.

Osim uspješnog vođenja male općine, Romić se u dodatno vrijeme bavio znansteno-istraživačkim radom te će uskoro postati doktor zootehničkih znanosti a prošle godine ga je Općinski odbor HDZ-a BiH Kupres izabrao za svog  predsjednika.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.