Geoinsta

Na račun koje države se u Europi najviše šale

25.09.2023.
u 14:10

Na Instagram stranici Geoinsta podijeljena je zanimljiva mapa, a koja prikazuje na račun kojih zemalja se Europljani najčešće šale.

Na spomenutoj stranici koja svakodnevno donosi zanimljive geografske podatke na mapi je predstavljeno na račun koje države u Europi se najviše smišljaju vicevi.

Sudeći po predstavljenom, u BiH se najviše šale na račun Nijemaca, a naša zemlja je "izvor" šala za susjedne Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru.

Pored BiH, sa stanovnicima Njemačke najviše zbijaju šale Austrijanci, Poljaci, kao i Slovenci te ova zemlja ima najviše spominjanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GEOINSTA (@geografija_insta)


Kad se radi o drugim zemljama, zanimljivo je da se Italijani šale najviše upravo na račun svoje zemlje.

Većina drugih zemalja najviše se šali na račun svojih susjeda što je slučaj s Velikom Britanijom i Irskom, Švedskom, Norveškom i Finskom, kao i Francuskom i Belgijom.

Također, jedina zemlja van Starog kontinenta koja se našla kao predmet šala jeste Argentina, a na njen račun šale se Portugalci.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?