Ivan Del Vechio

Na putu prema EU BiH treba koristiti iskustva Hrvatske

Ivan Del Vechio
24.11.2015.
u 06:30

Del Vechio je u Tuzli s građanima, predstavnicima vladina i nevladina sektora razgovarao o bh. putu u EU

BiH na svom putu prema EU može koristiti dobra iskustva iz Republike Hrvatske koja je u protekle dvije godine, od kako je postala članica, ostvarila dobiti koje se tiču građana, gospodarstva, ustroja i funkcioniranja države, te međunarodnog sudjelovanja, izjavio je Ivan Del Vechio, veleposlanik Hrvatske u BiH.

"Kada analiziramo što smo to dobili, možemo govoriti o četiri skupine. Prva se izravno tiče građana kroz kretanja u EU, rad, studiranje, jeftiniji roaming i čitav niz ostalih pogodnosti za građanstvo. Također, gospodarstvo nam je ključno, a rezultati tek sada, poslije dvije godine, pokazuju kako proizvodnja i izvoz, te bruto domaći proizvodi rastu. Hrvatske gospodarske organizacije su stasale i osvajaju europsko tržište. Kroz pristup različitim europskim fondovima dobili smo 1,2 milijarde eura", naveo je Del Vechio.

Rekao je da su setom dokumenata poboljšali ustrojstvo i funkcioniranje države, intenzivnije se radi na borbi protiv kriminala i korupcije. Naglasio je da se nada kako bi BiH do početka 2016. trebala ispuniti preostale uvjete i podnijeti zahtjev za članstvo u EU. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije