Skopaljska Gračanica

Na proslavi stotine vjernika: Čuvajte vjerski i nacionalni identitet

01.07.2019.
u 10:52

Jučer je u župi Srca Marijina u Skopaljskoj Gračanici u općini Bugojno svečano proslavljen njezin patron. U povodu obilježavanja zaštitnika te župe u Srednjobosanskoj županiji služeno je i svečano misno slavlje na kojem su se okupile stotine vjernika, a misu je predvodio kotorski biskup mons. Ilija Janjić, koji ove godine proslavlja 50. obljetnicu svećenstva. Uz biskupa su na misi koncelebrirali župnik župe Srca Marijina u Skopaljskoj Gračanici don Ilija Ivoš i svećenici Skopaljske doline.

Župnik je pozvao sve vjernike Skopaljske doline da u subotu, 6. srpnja u što većem broju nazoče obilježavanju 47. godišnjice Bugojanske skupine na groblju Lužani u ovoj župi, odakle je krenula navedena skupina.

U pozdravnom govoru, između ostaloga, župnik je zahvalio na dolasku i ministrici kulture i sporta u Vladi Federacije BiH Zori Dujmović čije je Ministarstvo dalo potporu u izgradnji sportskih objekata za mlade u Skopaljskoj Gračanici.

U svojoj propovijedi biskup Janjić posebice je istaknuo važnost očuvanja kako vjerskog tako i nacionalnog identiteta na našim prostorima, uz obvezno poštivanje tuđih identiteta.

Brojni vjernici za proslavu patrona župe u S. Gračanici pripremali su se trodnevnicom, svetim ispovijedima i sudjelovanjem na večernjim svetim misama.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije