VSTV

Na poziciju glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH prijavilo se deset kandidata

04.09.2018.
u 19:52

Deset kandidata prijavilo se na javni natječaj za poziciju glavnog tužitelja Tužitelstva Bosne i Hercegovine koji je završen 31. kolovoza 2018. godine, potvrđeno je za Klix.ba iz Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća  BiH. VSTV BiH je javni natječaj za upražnjena mjesta raspisao 16. kolovoza 2018. godine, a među oglašenim pozicijama navedene su i pozicije glavnog državnog tužitelja, dva zamjenika glavnog državnog tužitelja i glavnog tužitelja Tužiteljstva Federacije BiH. 

"Za poziciju glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine prijavilo se 10 kandidata, a za poziciju zamjenika glavnog tužitelja navedenog tužiteljstva 17 kandidata", kazali su iz VSTV-a.

Što se tiče Tužiteljstva FBiH, za poziciju glavnog federalnog tužitelja prijavilo se pet kandidata.

Iz VSTV-a su kazali da još uvijek postoji mogućnost prijema prijava kandidata za navedene pozicije te da trenutno nisu u mogućnosti reći imena prijavljenih kandidata.

Vršiteljica dužnosti glavne tužiteljice Gordana Tadić, koja već dvije godine rukovodi Tužiteljstvom BiH, ranije je potvrdila kako će se kandidirati za poziciju glavne tužiteljice. Ona je na čelo državne pravosudne institucije došla nakon smjene Gorana Salihovića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?