Domaći i stranci okupirali hercegovačke slapove

FOTO Na Kravicu se dolazi i iz Amerike, ovdje je kao u bajci

Slap Kravica
Foto: Večernji list
1/12
08.07.2023.
u 12:00

Kada brojke govore o slapovima Kravice, visina vodopada je 28 metara, a širina 120. Također, 2300 sunčanih sati jamči ugodu tijekom cijele godine

Slap Kravica na rijeci Trebižat apsolutni je hercegovački hit. Domaći, ali i brojni stranci ovih mu dana hrle u potrazi za osvježenjem, piše Večernji list BiH.

- Došli smo posjetiti obitelj, a poveli smo i prijatelje iz Amerike. Nitko ne može vjerovati da je ovako lijepo i ugodno ovdje, a Amerikanci ističu da im je ovo kao u bajci.

Jedinstveni prizor

Nevjerojatno je u kakvo se ovo kupalište pretvorilo i koliko ljudi tu provodi odmor - priča nam djevojka koja je došla posjetiti obitelj u Ljubuškom i usput dovela nove turiste u svoj grad. Slap Kravica jedinstvena je prirodna ljepota koju je izgradila voda rijeke Trebižat prolazeći kroz krečnjačke terene i taložeći sedru. Ekipa Večernjaka snimala je ovaj jedinstveni prizor i iz zraka, a tolike ljepote teško je se nagledati.

 

Slap Kravica
1/12

 

Dronom snimamo i autocestu, odnosno jedan od mostova na njoj. Kada brojke govore o slapovima Kravice, visina vodopada je 28 metara, a širina 120. Također, 2300 sunčanih sati jamči ugodu tijekom cijele godine. Prije nekoliko dana tu je boravio i najbolji bosanskohercegovački nogometaš, kapetan Edin Džeko.

Dijamant koji je oduševio Europu svojim pogocima potpisao je za turski Fenerbahce, a nakon tog čina uzeo je vremena za odmor sa svojom suprugom Amrom, s kojom je došao na vodopad Kravica. O ovoj hercegovačkoj oazi u kamenu pišu i mnogi internetski portali.

- Deset kilometara od Međugorja, u mjestu Studenci kod Ljubuškog, nalazi se jedno od omiljenih hercegovačkih izletišta i ljetno kupalište. Čudesan je prizor. Pored Kravice je i slap Koćuša, koji također vrijedi obići. Cijeli prizor zaokružuje vegetacija: konopljika, smokve i topole, a nekoć su se ondje nalazili mlinovi i stupe za valjanje sukna.

Ulaznice i online

U posljednje vrijeme hercegovačku oazu u kamenu posjećuje sve više turista iz raznih krajeva svijeta - objavio je ranije Punkufer, lifestyle portal. Ulaznice za vodopad mogu se kupiti i online, za sve posjetitelje iz Bosne i Hercegovine ulazak je 10, a za strance 20 maraka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije