Pomama za rabljenim udžbenicima

Na kompletu udžbenika uštede i više od 200 maraka

22.08.2018.
u 11:03

- Uspjela sam prodati svoje stare udžbenike od šestog razreda i za novac koji sam dobila kupila sam odlično očuvane knjige za sedmi razred - govori nam jučer Ana na razmjeni udžbenika koju je u SPC Rondo organizirala Udruga roditelja “Naša djeca” iz Mostara. Nju, kao i mnoštvo druge djece, promatrali su zadovoljni roditelji ne skrivajući oduševljenje spretnošću u trgovini koju su pokazali mališani, piše Večernji list BiH.

Pokazali umijeće trgovine

- Moram reći da sam oduševljena djecom na razmjeni knjiga, sve je uredno složeno, pitaju što treba, komunikativna su, divna, pravi mali prodavači - kazala je jedna majka, a druga dodala: - Hvala svima na organizaciji kojom je omogućeno da i ove godine djeca uspiju razmijeniti udžbenike. Zahvalnost roditelje i ne čudi s obzirom na to da je kupnja udžbenika te školske opreme i pribora ogroman udar na kućne proračune. U vrijeme kad prosječna plaća u FBiH iznosi 860 KM, roditelji koji imaju dvoje ili više školaraca teško da ih za toliko novca mogu opremiti za školu. Primjerice, komplet udžbenika za osmi razred devetogodišnje škole košta oko 345 KM, a za deveti razred desetak KM manje, odnosno 335 KM. I to je tek početak. Tome treba dodati školski pribor i opremu. Kad je riječ o ruksacima, prodaju se po cijenama od 30 do nekoliko stotina KM. Tu je i oprema za tjelesni odgoj, a o novoj odjeći i obući da i ne govorimo. Tako posljednjih godina vlada prava pomama za rabljenim udžbenicima.

Roditelji zadovoljni

- Uspjela sam djeci pronaći rabljene udžbenike, i to na Facebooku, što mi je uvelike pomoglo u opremanju dvoje školaraca. Jedno dijete kreće u treći razred devetogodišnje škole i dobilo je rabljene knjige od prijatelja. Trebamo kupiti radne bilježnice, što će nas stajati oko 50 KM, a komplet udžbenika košta oko 130 KM. Drugo dijete kreće u 1. razred srednje škole i kupili smo dio rabljenih knjiga za 50 KM, što nam je ogromna ušteda. Trebamo kupiti još četiri knjige, ali s obzirom na to da komplet stoji više od 350 KM, kupnjom rabljenih udžbenika uspjeli smo srezati troškove za više od 250 KM. Rabljeni udžbenici nas spašavaju svake godine jer zahvaljujući njima za ušteđeni iznos kupimo ostalu opremu za dvoje djece, od bilježnica, olovki, gumica, bojica, opreme za tjelesno... Za opremu dvoje djece bi nam samo za kupnju novih udžbenika trebalo oko 500 KM, ovako smo uštedjeli pola tog iznosa, svakako značajna ušteda - kazala nam je jedna čitateljica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?