Izačić

Na Karauli održana 7. po redu Štraparijada, najbolji konji natjecali su se u potezanju trupaca u tri kategorije

31.03.2016.
u 07:00

Ovu manifestaciju, koja je trajala do 22 sata, pratilo je ove godine najviše gledatelja, a procjenjuje se kako ih je bilo oko četiri tisuće

Samir Aličić i Malonogometni klub “Karaula” iz bihaćkog naselja Izačić, po kojem i granični prijelaz s Republikom Hrvatskom nosi ime, bili su organizatori i domaćini sedme po redu Štraparijade koja je održana na lokaciji Karaula.

Na Štraparijadi se inače natječu najbolji konji u potezanju balvana - trupaca u tri kategorije.

Neki Štraparijadu nazivaju i “šlajs”.

U okviru ove Štraparijade održana su natjecanja u tri standardne kategorije - lakoj, srednjoj i teškoj, a sudjelovalo je 46 parova konja.

Veliko zanimanje

Svi konji sudionici morali su imati ispravne potvrde IAK koje je na mjestu događaja prekontrolirao županijski veterinarski inspektor.

Ovu manifestaciju, koja je trajala do 22 sata, pratilo je ove godine najviše gledatelja, a procjenjuje se kako ih je bilo oko četiri tisuće.

Na manifestaciji se inače naplaćuje ulaznica i ona je ove godine iznosila pet konvertibilnih maraka.

Organizator natjecanja

Na čelu organizacije natjecanja u Izačiću bio je Samir Aličić s obitelji. Svaki par konja u natjecanju imao je na raspolaganju ukupno pet minuta vremena u kojem je morao što brže prijeći stazu.

Vlasnici konja i njihovi pomagači u ovome natjecanju odnedavno, nakon jedne novinarske reportaže o nehumanom postupanju s konjima, ne smiju u ograđeni krug unositi “kandžije” ni druga sredstva.

Vrijeme je tijekom dana bilo prohladno i oblačno, naizmjenično s kišom, što je inače otežavalo normalno odvijanje natjecanja u bihaćkom naselju Izačić.

Na posebno pripremljenoj pisti bilo je živo, vodili su se žestoki, iscrpljujući i neizvjesni dvoboji, ali pobijedili su ipak najbolji.

Štraparijada u Izačiću odličan je uvod u sezonu štrapanja za kojim vlada sve veće zanimanje, kako sudionika natjecanja vlasnika najboljih konja u potezanju balvana - trupaca u tri kategorije tako i zainteresirane publike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije