Autoceste FBiH

Na izgradnji tunela Ivan počinje raditi 25 mladih osoba

20.07.2020.
u 08:13

Mladi s evidencije nezaposlenih radit će na izgradnji tunela Ivan, na Koridoru Vc. Priliku za posao dobit će pet osoba s visokom stručnom spremom na razdoblje od godinu dana i 20 osoba sa srednjom stručnom spremom na razdoblje od šest mjeseci.

Izvođač radova je odabrao kandidate prema potrebama na gradilištu, a tehničku i stručnu pomoć je pružio Federalni zavod za zapošljavanje. Za realizaciju ovog programa osiguran je, u ugovoru za izgradnju tunela Ivan, iznos od 403.683 KM, dok federalni Zavod za zapošljavanje sudjeluje u projektu sa 90.000 KM i Euro-asfalt s preostalim iznosom.

Tim povodom danas će biti upriličeno potpisivanje ugovora o radu između firme Euro-asfalt d.o.o. Sarajevo, izvođača radova na projektu izgradnje Tunel Ivan, te deset od ukupno 25 planiranih mladih osoba.

Potpisivanje ugovora rezultat je partnerske suradnje JP Autoceste FBiH i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Program i odobrene kreditne linije za izgradnju autoceste imaju cilj da ovim inovativnim financijskim instrumentom stimuliraju zapošljavanje mladih osoba u BiH.

Konkretna podrška lokalnoj ekonomiji u rješavanju društvenih i ekonomskih problema će biti moguća i kroz kreditne linije sa EBRD-a za izgradnju još dvije dionice Poprikuše-Nemila i Mostar jug-Tunel Kvanj, gdje će ovom inkluzijom biti zaposleno još 50 mladih osoba.

Potpisivanju ugovora nazočit će direktor JP Autocesta FBiH Adnan Terzić, direktorica Ureda EBRD-a za BiH Manuela Naessl, direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar i direktor Euro-asfalt d.o.o. Hamed Ramić, najavio je Press JP Autoceste FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?