Online trgovina

Na internetu prodaju i lijekove protiv zgrušavanja krvi

03.11.2017.
u 07:00

Dok se u EU lijekovi ne mogu kupiti bez recepta, u BiH se oni prodaju preko oglasnika. U moru farmaceutske ponude na internetu javnost je šokirao oglas u kojem se, po niskoj cijeni, prodaju i injekcije protiv tromboze, koje se pod strogim nadzorom liječnika koriste protiv zgrušavanja krvi. - Injekcije su u originalnom pakiranju. Proizvođač je renomirana farmaceutska kompanija. Injekcije se koriste za preventivu nastanka i liječenje tromboze. Cijena jedne injekcije je 3 KM. Najpovoljnije u BiH! - stoji u oglasu.

Ugrožavanje života

Prodavač je injekcije osobno koristio, a nabavljao ih je u Njemačkoj, doznaje ATV. Dok u neželjenim posljedicama lijeka farmaceuti upozoravaju na nekontrolirano krvarenje, pa i šok, osoba koja prodaje injekcije protiv tromboze na internetu ne traži recept i tvrdi da to nije nelegalno. Iako se zbog cijene ponuda čini primamljivom, stručnjaci pozivaju na oprez i kažu kako je nabava lijekova izvan ljekarni u krajnjem slučaju opasana za život. S obzirom na to da se u navedenom oglasu prodaje Clexane, lijek protiv zgrušavanja krvi, za komentar smo zamolili prof. dr. Gordana Galića, vaskularnog kirurga iz Mostar.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije