banja luka

Na ime obećanog posla čovjeka prevario za 12 tisuća maraka

policija
16.11.2016.
u 11:15

Bivši pripadnik Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske Siniša Milovanović (41) iz Banja Luke osumnjičen je da je prevario jednog poznanika za 12300 maraka lažno mu obećavši da će ga zaposliti u Ministarstvu prometa i veza RS-a, prenosi hms.ba

Prema neslužbenim informacijama on se tom čovjeku predstavio kao utjecajan čovjek koji ima veze i poznanstva u spomenutom ministarstvu, ali i u gradu.

– Rekao mu je da ga može zaposliti, ali da mu je neophodno da mu da nešto novaca kako bi mogao da sve sredi. Od tog čovjeka je čak uzeo i radnu knjižicu i diplomu i obećao mu da će posao biti siguran, rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je Milovanović zatim od oštećenog u nekoliko navrta uzimao novac i svaki put mu je govorio da mu to treba da se “podmaže” neko ili da se plati neka dokumentacija, saznaje Dnecni list.

Prema njegovim riječima cijela prevara trajala je od siječnja 2014. godine do svibnja 2016. godine.

– Osumnjičeni je tijekom tog perioda stalno obećavao tom čovjeku da će posao biti, samo treba da se strpi. Kada je oštećeni shvatio da od posla nema ništa i da je prevaren za silni novac on je odlučio da sve ispriča poznanicima i policiji.

Osumnjičeni Milovanović poznat je otprije po sličnim prevarama i činjenju kaznenih djela. Čak je i osuđivan zbog čega je i dobio otkaz u MUP-u RS-a.

Iz Centra javne sigurnosti Banja Luka, navodeći inicijale, priopćili su da su protiv Milovanovića podnijeli izvještaj Okružnom javnom tužiteljstvu u Banja Luci.

– Osumnjičenog se tereti za prevaru, jer je od siječnja 2014. godine do svibnja 2016. godine, u namjeri da sebi pribavi nezakonitu imovinsku korist doveo u zabludu poznanika. Predstavljao mu se kao utjecajan čovjek koji ga može zaposliti, te mu je na ime zaposlenja u više navrata, uzimao različite iznose novca, potvrđeno je u Centru javne sigurnosti Banja Luka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije