sarajevo

Na groblju Buća Potok pokopan Adis Šehović

radiosarajevo.ba
29.10.2018.
u 15:08

U Sarajevu je danas pokopan na Buća Potok u 14.30 sati ubijenom policajacu Adisu Šehoviću.

Njegova obitelj, prijatelji, stotine kolega došli su na posljednji ispraćaj čovjeku koji je dao svoj život za državu. Sahrani su nazočile i brojne Sarajlije. 

Dva sata ranije na groblju Sveti Josip, na Koševu, sahranjen je Davor Vujinović.

Prije sahrane na komemorativnoj sjednici u sali zgrade općine Novi Grad Sarajevo, od Adisa i njegovog kolege Davora Vujinovića oprostili su se pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajeva, rodbina, prijatelji i poznanici. 

Danas je u cijeloj Bosni i Hercegovini dan žalosti zbog ubojstva policajaca, a Sindikat policije ŽS-a je pozvao građane da "dostojanstveno isprate heroje koji su dali svoje živote profesionalno vršeći zakonom propisane policijske dužnosti".

Podsjetimo, Adis Šehović i Davor Vujinović su ubijeni u petak u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Na njih su pucale osobe koje su pokušavale otuđiti Volkswagen Golf VI hrvatskih registracijskih oznaka (Krapina, op.a.).

Prema riječima Adema Zolja, premijera Županije Sarajevo, na njih je pucano dok su se nalazili u policijskom vozilu i nisu imali priliku uzvratiti paljbu.

Šehović je preminuo na mjestu događaja, dok je Vujinović preminuo na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu nakon napora liječnika da ga spase, piše Radio Sarajevo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije