Naslovnica Vijesti

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko 60 minuta

13. kolovoza 2017. u 10:43 0 komentara 37 prikaza

Umjerena frekvencija vozila i dobra prohodnost puteva, karakteriziraju danas prometnu situaciju u BiH.

IZ BIHAMK-a vozače savjetuju da, bez obzira na vremenske i prometne uvjete, voze maksimalno oprezno i da poštuju prometne propise.

Povremeni kraći zastoji tijekom dana aktualni su na dionicama gdje se izvode sanacijski radovi, a iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce: M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Maglaj-Žepče i M-18 Sarajevo-Vogošća.

Na magistralnom putu M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje zbog radova na deminiranju terena u mjestu Osojnica, od 8 do 16 sati mogu se očekivati povremene kraće obustave prometa.

Prema izvještaju BIHAMK-a o stanju na putevima u 10.30 sati, na graničnom prijelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko 60 minuta.

Pojačana je frekvencija vozila na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška (ulaz u BiH), Orašje i Izačić (izlaz iz BiH) i Deleuša (u oba smjera). Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Iz BIHAMK-a podsjećaju da su za međunarodni promet vozila, privremeno otvoreni granični prijelazi Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Vozače napominju da prije polaska na putovanje provjere da li posjeduju svu potrebnu dokumentaciju za prijelazak granice.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.