Jama Radača

Na dubini od 50 metara pronađeni posmrtni ostaci

jama radača
03.11.2015.
u 13:45

Pronađeno je više kostiju i posmrtnih ostataka, uključujući kosti lUbanje, vilice...

Ovlaštene službene osobe, koje po nalogu Tužiteljstva BiH, provode ekshumaciju na jami Radača, pronašle su posmrtne ostatke, na dubini od oko 50 metara. Pronađeno je više kostiju i posmrtnih ostataka, uključujući kosti lubanje, vilice i druge kosti ljudskog porijekla.

Posmrtni ostaci bit će proslijeđeni na daljnju identifikaciju i forenzičku obradu, radi utvrđivanja identiteta osoba kojima pripadaju. Po nalogu Tužiteljstva BiH, duže vremensko razdoblje, vrši se ekshumacija u jami Radača, jer postoje informacije da se u jami nalaze posmrtni ostaci većeg broja žrtava srpske i bošnjačke nacionalnosti, stradalih '92.,'93. i '95. godine. 

Rad na ovoj ekshumaciji otežava situacija na terenu, jer se radi o izuzetno dubokoj prirodnoj jami, u kojima su prema prikupljenim dokazima, bacana tijela žrtava, koja se nalaze na velikoj dubini, posuta zemljom i betonom, a potragu otežava i prisustvo neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava, pa se radi o teškoj lokaciji za proces ekshumacije, u kojem sudjeluju i alpinistički timovi policijskih agencija. 

Tužitelj i stručni suradnici, iz Posebnog odjela za ratne zločine, u proteklom razdoblju su koordinirajući proces ekshumacije, na terenu proveli više od 100 dana, po svim vremenskim uvjetima. 

Proces ekshumacije, kojim koordinira tužitelj iz Posebnog odjela za ratne zločine, a u kojem sudjeluju predstavnici institucija za traženje nestalih, liječnik sudske medicine, kao i predstavnici policijskih agencija, intenzivno se nastavlja i dalje.

Ključne riječi

Komentara 1

CO
cope
14:59 03.11.2015.

Ovo su temelji Herceg-Bosne ciji su konstruktori ,I zidari u Hagu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?