Za utorak sazvana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta F BiH

Na dnevnom redu Odluka o izboru predsjednika i dopredsjednika F BiH

24.02.2023.
u 12:10

Dogovora između troje kandidata za predsjednika i dopredsjednike Federacije BiH, čije imenovanje su potvrdila oba doma Parlamenta Federacije BiH, Lidije Bradara( HDZ BiH), Refika Lende (SDA) i Igora Stojanovića (SDP BiH) definitivno nema. Čak ni nakon što su Bradara i Stojanović odlučili odazvati se Lendinom pozivu na današnji sastanak, iako je on odbio njihova tri poziva za dogovor.

Dogovora opet nije bilo te je nakon još jednog bezuspješnog pokušaja ostalo da, prema Ustavu F BiH o predsjedniku F BiH odluči Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH. 

Članovi rukovodstva ovog doma, Mirjana Marinković- Lepić (NS), predsjedateljica, Mladen Bošković (HDZ BiH), dopredsjedatelj i Edina Gabela (Stranka za BiH), dopredsjedateljica nakon sastanka s članovima rukovodstva Federacije BiH Lidijom Bradara i Igorom Stojanovićem, jer Refik Lendo se nije pojavio ni na ovom sastanku, izvijestili su javnost da će se sjednica održati utora ks početkom u 12 sati te da će na dnevnom redu biti odluka o izboru predsjednika i dopredsjednika Federacije BiH. Nakon izbora rukovodstva, podsjetili su čelnici Zastupnipkom doma, u roku od 30 dana treba se izabrati nova Vlada Federacije BiH.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?