većinski hrvatske županije

Na Badnji dan radi se skraćeno, 25. i 26. 12. neradni

20.12.2018.
u 09:09

Predblagdanska atmosfera uvelike se osjeća u velikom djelu BiH. Blagdanski dekor u gradovima, ukrašeni izlozi i obiteljske kuće, obilazak i darivanje potrebitih, božićni sajmovi, božićna drvca, kupnja darova, svakodnevna je slika u advenstko razdoblje.

U katoličkim obiteljskim domovima, iz kojih se širi miris najljepših božićnih kolača, vrše se pripreme za Božić, kako bi u što ljepšem ruhu dočekali i proslavili blagdane.

U petak, 21. prosinca, okončava se i prvo polugodište u svim školama u Posavskoj županiji, priopćeno je jučer. A tako je i u drugim županijama s hrvatskom većinom.

Vlada PŽ-a donijela je zaključak da se na Badnji dan u ponedjeljak, 24. prosinca, radi skraćeno do 12 sati, a Božić 25. i Sv. Stjepan 26. prosinca su blagdani i neradni dani za sva tijela uprave, poduzeća, ustanove kao i druge pravne i fizičke osobe, izvijestili su iz Ministarstva rada PŽ-a. U drugim županijama također su donesene odluke o neradnim danima za blagdane. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije